Klubové setkání kavalírů - Srnčí - 14.-16.6.2013

16.06.2013 20:00

Opět po roce se konalo klubové kavalíří setkání v Srnčí u Moravské Třebové. Moc jsme se na tento prodloužený víkend těšili. I proto, že zde letos probíhal nácvik coursingu a naše "mlaďošky" střapec milují :) Nakonec jsem z coursingu byla trochu zklamaná. Hlavně z přístupu paní z Blanska, která tam s navijákem přijela. Doufám, že to neodradilo lidi, kteří s pejsky běželi poprvé (a že tam několik nadějných pejsků bylo). Normálně tréningy i závody probíhají v daleko přátelštější atmosféře. Ale i přes toto všechno, děkuji klubu, že nácvik zajistil a zasponzoroval a že si tuto náramnou zábavu mohlo vyzkoušet tolik kavalírů :) 

Jinak bylo vše dokonalé. Poslechli jsme si přednášku Míši Čermákové na téma o krytí a vše kolem něj. To bylo opravdu velmi zajímavé. Večer vždy posezení u táboráku, první večer s opékáním špekáčků a druhý večer pro nás majitel kempu připravil občerstvení - výpečky, uzené, salátek.. mňamka :) Druhý večer také probíhala tradičně aukce, u které jsme se opět pobavili :)

V sobotu jsme s holkama absolvovali vyšetření srdíček a očí. Největší radost máme z Cristelky, která má v 6,5 letech stále srdíčko jako zvon. Výsledky všech vyšetření jsou hned pod tímto článkem.

V neděli probíhaly zkoušky Pes dobrý spoluobčan. Cristel byla přihlášená na nejvyšší úroveň, zlatou. Tušili jsme, že to nedopadne dobře, ale že vypadne na blbém přivolání.. no hanbou jsme se málem propadli :D Naštěstí jsme to nemotali sami, ze 4 psů tuto zkoušku udělal jen jeden. Na příští rok ale už víme, co máme trénovat, jak to má vypadat, tak je to pro nás velká výzva :) Doufám, že to příště zvládneme s Cristelkou i s Frenzulkou, která letos bez větších obtíží složila stříbrnou úroveň. 

 

Výsledky vyšetření - srdce:

Cristel - MVD neg.

Frenzy - MVD neg.

Angela - nalezeny příznaky šelestu

Alexia - nalezeny příznaky šelestu

 

Výsledky vyšetření - oči:

Frenzy - je prostá DOV

 

Výsledky zkoušky Pes dobrý spoluobčan:

Angela - stříbrná úrověň - splněno

Frenzy - stříbrná úroveň - splněno

Cristel - zlatá úroveň - nesplněno

 

 


[CNW:Counter]